latinica  ћирилица
22/10/2021 |  13:54 | Аутор: srpskainfo.com

Медведев и Циципас подржали Ђоковића

Посљедњих дана траје жестока полемика око услова, под којима ће тенисерима бити дозвољено учешће на Аустралијан опену.
Данил Медведев (фото: twitter.com/usopen) -
Данил Медведев (фото: twitter.com/usopen)

Аустралијске власти чврсто стоје при одлуци, да ће на првом гренд слему у години моћи да наступе само играчи који су примили двије дозе вакцине.

Новак Ђоковић је у недавном интервјуу за Блиц рекао да не може са сигурношћу да каже хоће ли наступити на "Ози опену" на којем би требао да брани титулу освојену прошлог јануара, такође истакавши да не жели да открије да ли је вакцинисан или није.

Овакав његов став у потпуности је подржао други рекет свијета и тенисер који је поразио Ђоковића у посљедњем финалу Аустралијан опена, Данил Медев.

- Свиђа ми се Новакова изјава поводом цијеле ситуације. Као што је рекао, вакцинација је лична ствар и нема потребе да ико јавно износи свој статус по том питању. Ја сам такође одлучио да се не изјашњавам о томе. Ускоро ће се и онако сазнати ко је вакцинисан, а ко не. Наравно, неки тенисери ће се пред Аустралијан опен можда изјаснити као повријеђени, али то је само игра ријечи. Желим да играм у Аустралији, то је све што могу да кажем - закључио је Медведев.

Са друге стране, трећи рекет свијета Стефанос Циципас, истиче да је спреман да испуни све услове како би се такмичио на првом Гренд слему, као и да ће се вакцинисати оног момента када вакцина постане и обавезна.

- Играћу под условима који буду званично постављени. Мислим да је то фер. Жао ми је, али нећу откривати ништа од свог медицинског статуса, хвала - кратко је поручио Циципас, а пренио Neoskosmos.com.