latinica  ћирилица
22/10/2021 |  14:28 ⇒ 14:34 | Аутор: РТРС

Сбербанк Бањалука поклонила "паметну" соларну клупу општини Источно Ново Сарајево

Сбербанк а.д. Бањалука поклонила је општини Источно Ново Сарајево "паметну" соларну клупу, која је постављена на Тргу Републике Србије.
Паметна соларна клупа (фото: Сбер банк Бањалука) -
Паметна соларна клупа (фото: Сбер банк Бањалука)

Ова "паметна" соларна клупа ће својим модерним и савременим дизајном омогућити пуњење мобилних телефона, лаптопа и таблета те бесплатан приступ интернету, а садржи и дисплеј за приказивање видео садржаја са сервисним информацијама општине Источно Ново Сарајево.

Функционише по принципу соларних панела, користећи сунчеву енергију те ће се грађани на овај начин увјерити у предности соларне енергије.

- Као активан члан заједнице у којој послујемо, циљ нам је да стратешки учествујемо у пројектима попут овог, којим настојимо подржати примјену енергетски ефикасних и еколошких рјешења за свакодневни живот грађана. Данашњим поклоном општини Источно Ново Сарајево и њеним грађанима, желимо дати допринос развијању свијести о важности очувања животне средине - изјавила је Гордана Крајишник, руководилац Филијале Источно Сарајево.

Љубиша Ћосић, градоначелник Источног Сарајева и Јован Катић, начелник Општине Источно Ново Сарајево, изразили су захвалност Сбербанци, која је као друштвено одговорна институција донирала "паметну" соларну клупу и тиме дала свој допринос Граду Источно Сарајево и општини Источно Ново Сарајево и њеним грађанима.

- Овај поклон Сбербанке нашем граду и општини, поред свог савременог изгледа и бројних функционалности, грађанима ће олакшати свакодневне активности. Кроз овакве иницијативе и пројекте подстичемо свијест и савјест свих нас о здравој и чистој околини за угодније и љепше мјесто за живот - изјавио је овим поводом Јован Катић, начелник општине Источно Ново Сарајево.