latinica  ћирилица
22/10/2021 |  14:56 | Аутор: Агенције

Обрадовић: И меч са Крком је прилика да се напредује

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је да је утакмица са Крком прилика да се напредује и да пред домаћим навијачима покажу борбеност и жељу да се игра од првог до посљедњег секунда. Црно-бијели сутра од 19 часова у петом колу АБА лиге у хали "Александар Николић" дочекују Крку из Новог Места.
Жељко Обрадовић (фото: twitter.com/FBBasketbol) -
Жељко Обрадовић (фото: twitter.com/FBBasketbol)

- Веома интересантно за мене је да видим како ће екипа да одреагује, с обзиром да први пут улазимо у овај ритам играња утакмица на три дана. Припрема за утакмицу је апсолутно другачија него што је то било до сада и морамо да видимо како смо успјели да регујемо и како ће то изгледати против Крке, екипе која заслужује сваки респект као и сви тимови у АБА лиги - рекао је Обрадовић за клупски сајт.

Црно-бијели су забиљежили максималне четири побједе и налазе се на челу табеле, док је Крка са учинком 2-2 у групи тимова који се налазе од 6. до 11. позиције.

- Пробаћемо да неутралишемо њихове најбоље играче, пробаћемо да будемо на нивоу на ком смо били током посљедњих утакмица што се тиче напада и протока лопте који је из утакмице у утакмицу све бољи - каже Обрадовић.

- И ова утакмица је прилика да се напредује и да пред домаћим навијачима покажемо оно што нас је красило до сада, а то је борбеност и жеља да се игра од прве до посљедње секунде на исти начин - истакао је Обрадовић и апострофирао да ће капитен Раде Загорац врло вјероватно пропустити овај меч усљед болова у леђима.

Млади центар Балша Копривица истиче да тим мора да одигра боље у односу на претходну утакмицу.

- Наша очекивања као тима је да из утакмице у утакмицу будемо бољи. Крка је јако добар тим, имају пар квалитетних побједа, играју јако брзо и у стању су да тимски добро шутирају за три поена - наводи млади кошаркаш Партизана.

- Наше је да направимо неке корекције у односу на претходну утакмицу против Хамбурга, пошто играју на сличан начин. Желимо да у меч уђемо исто као у мечу Еврокупа, али да у завршници будемо много бољи - поручио је Копривица.