latinica  ћирилица
22/10/2021 |  19:12 ⇒ 23/10/2021 | 00:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Синдикат радника Холивуда: Био је један прави метак

Сценски пиштољ из којег је убијена филмска сниматељка и рањен режисер на сету новог филма Алека Болдвина имао је један прави метак, саопштио је синдикат радника Холивуда.
Алек Болдвин (фото: Jim Weber / Santa Fe New Mexican) -
Алек Болдвин (фото: Jim Weber / Santa Fe New Mexican)

- Главни глумац је случајно испалио један прави метак који је погодио директорку фотографије Халину Хачинс и режисера Џоела Соузу - наводи се у допису локалне подружнице Међународног савеза позоришних и сценских радника.

Трагедија која се догодила на снимању филма "Рђа" ударна је вијест широм свијета - када је познати амерички глумац Алек Болдвин случајно упуцао сниматељку Халину Хачинс и ранио редитеља Јоела Соуза.

Редитељ се опоравља, али Хачинсонова је преминула због прострелне ране.

Алек Болдвин се први пут јавно огласио поводом несреће на Твитеру.

- Нема ријечи које би могле да опишу шок и тугу у случају несреће која је одузела живот Халини Хачинс, супрузи, мајци и нашој колегиници којој се дивимо. У потпуности сарађујем с полицијом на истрази како би открили како се ова трагедија десила. У контакту сам с њеним супругом и пружам пуну подршку њему и његовој породици. Моје срце је сломљено због њеног мужа, њиховог сина и свих оних који су знали и вољели Халину - написао је Болдвин.

Према писању америчких медија, глумац није имао идеју након пуцња да је повриједио било кога на сету. Када му је дат пиштољ, питао је: "За све ове године никад ми нису дали врућ пиштољ".

Шерифова канцеларија је саопштила да није подигнута оптужница и да истражују пуцњаву и испитује свједоке.

Алек Болдвин пуцао је из реплике пиштоља на филмском сету у Новом Мексику и том приликом је убио Халину Хачинс и ранио режисера Џоела Соузу, саопштиле су локалне власти.

Наведено је да је истрага отворена и активна, и да нису предузете правне радње поводом овог инцидента.