latinica  ћирилица
22/10/2021 |  21:25 ⇒ 22:35 | Аутор: РТРС

Почели Бањалучки хорски сусрети

У оквиру 18. Mеђународног хорског фестивала Бањалучки хорски сусрети, вечерас су се у Концертној дворани Банског двора представили мјешовити хорови из Прњавора, Новог Града, Градишке и Добоја, те женски камерни хор из Пожаревца.
Бањалучки хорски сусрети - Фото: РТРС
Бањалучки хорски сусретиФото: РТРС

Популаризација и унапређење хорског пјевања у нашој средини, остварење сарадње и повезивање са градовима и земљама из којих долазе хорови, те упознавање различитих музичких и културних одлика земаља и ансамбала учесника главни су циљеви ове манифестације, истакли су организатори из Српског пјевачког друштва Јединство.

Ова традиционална манифестација траје до суботе, одржава се и у концертној дворани Банског двора, а улаз за публику је слободан.

У оквиру фестивала наступиће 13 хорова и ансамбала и то Дјечији хор СПД Јединство Бањалука, Женски хор Царица Јелена, Мушки хор Константин, Женски ансамбл Дар, Мјешовити хор СПД Јединство, сви из Бањалука.

Ту су и Дјечији црквени хор Јавор из Добоја, Мјешовити хор СЦПД Свети Георгије из Прњавора, Мјешовити хор Уна из Новог Града, Мјешовити градски хор Лира из Градишке, Мјешовити хор СЦПД Богољубље из Добоја те Женски камерни хор Одјек из Пожаревца. Током ове манифестације наступиће и Дјевојачки ансамбл СПД Јединство, Српски хор Св. Серафим Саровски из Зрењанина те Мјешовити хор Академије умјетности Бањалука.