latinica  ћирилица
22/10/2021 |  21:31 ⇒ 21:31 | Аутор: РТС

Болдвин: Немам ријечи, срце ми је сломљено

Холивудски глумац Алек Болдвин, у првој изјави након несреће на снимању у којој је усмртио колегиницу, каже да му је срце сломљено и додаје да сарађује са полицијом у истрази како би се утврдило како је дошло до инцидента.
Алек Болдвин (фото: Jim Weber / Santa Fe New Mexican) -
Алек Болдвин (фото: Jim Weber / Santa Fe New Mexican)

- Нема ријечи којима бих могао да пренесем свој шок и тугу у вези са трагичном несрећом која је однијела живот Халине Хачинс, супруге, мајке и наше колегинице којој се дубоко дивимо - написао је Алек Болдвин на Твитеру.

- У контакту сам са њеним мужем и нудим подршку њему и његовој породици. Срце ми је сломљено због њеног мужа, њиховог сина и свих који су познавали и волели Халину - наводи амерички умјетник.

Глумац и продуцент Алек Болдвин (63) је, највјероватније нехотице, погодио два члана екипе, редитеља Џоела Соузу (48) и директорку фотографије Халину Хачинс (42) када је опалио из пиштоља који је требало да буде реквизит на снимању филма Рђа (Руст).

Халина Хачинс је преминула на лицу мјеста, док је Соуза одвезен у болницу.

Александар Реј Болдвин Трећи, или просто Алек Болдвин, рођен је 3. априла 1958. године у Њујорку, као друго од шесторо дјеце, и заједно са браћом Стивеном, Вилијамом и Данијелом, одлучио да се бави глумом.

Током вишедеценијске каријере Болдвин је био уплетен и у бројне скандале, од бурне везе и још бурнијег развода са Ким Бејсингер до трагичног инцидента на снимању филма Рђа. Трагедија током снимања вестерна Рђа поново је покренула и дискусију о руковању оружјем током снимања филмова и како дође до ситуација у којима људи могу да буду озбиљно повријеђени, па чак и да погину.