latinica  ћирилица
22/10/2021 |  22:22 ⇒ 22:24 | Аутор: СРНА

Пале: Прва самостална изложба слика Здравке Јовановић

У галеријском простору Културног центра на Палама вечерас је отворена прва самостална изложба Здравке Јовановић са Пала која је представила више од 30 својих слика.
Пале: Изложба слика Здравке Јовановић - Фото: СРНА
Пале: Изложба слика Здравке ЈовановићФото: СРНА

Јовановићева је навела да је поставка продајног карактера, те да приликом стварања користи технику уље на платну и акрилне боје, а када је ријеч о мотивима, на сликама се налази све што нас окружује - шума, планине, цвијеће, Јахорина, Романија.

- Трудила сам се да искажем љубав према сликању, иако се кратко бавим сликарством. На пар изложених слика налази се лик жене која представља јаку жену у нашем друштву, мајку, сестру, домаћицу, радницу - рекла је Јовановићева, која се нада да ће некоме дати инспирацију да се бави сликањем, посебно младима да би се бавили лијепим и добрим.

Јовановићева је учинила и лијеп гест, поклонивши једну слику са мотивима Романије хуманитарном удружењу "Оплемени срце" из Источног Сарајева.

Предсједник удружења "Оплемени срце" Игор Лукић истакао је да им вечерашњи гест Јовановићеве много значи јер када добију донацију то ставе на аукцију на Фејсбук и Инстаграм профил гдје се људи јаве, понуде цијену и на рачун Удружења буде уплаћен новац који користе за пројекат "Један оброк, један дан".

Он је изразио задовољство што се Јовановићева одазвала њиховим апелима, јер око десет мјесеци покушавају да прикупе новац за тај пројекат, којим желе да обезбиједе социјално-угроженим суграђанима топли оброк дневно, те око седам мјесеци то успијевају уз помоћ добрих људи, физичких лица, привредних субјеката, општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, као и града Источно Сарајево.

Лукић је рекао да су корисници са подручја општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево и да им је за један мјесец потребно 7.500 КМ да би обезбиједили један топли оброк за 56 њихових корисника.

Поставка слика биће изложена до краја октобра, а заинтересовани суграђани могу је погледати радним даном од 8.00 часова у галеријском простору Културног центра Пале.