latinica  ћирилица
23/10/2021 |  09:29 ⇒ 10:20 | Аутор: СРНА

Удружење ветерана: Испитати тврдње да неки политичари учествују у "прању новца"

Удружење ветерана одбрамбено-отаџбинског рата из Требиња најавило је да ће у понедјељак, 25. октобра поднијети пријаву тужилаштву да испита наводе о "прању новца" високих функционера ПДП-а или неке друге партије и сарадњи са британским криминалним организацијама.
Ветерани одбрамбено отаџбинског рата (Фото: mojahercegovina.com) -
Ветерани одбрамбено отаџбинског рата (Фото: mojahercegovina.com)

Из Удружења наводе да су шокирани и запрепаштени тврдњама да поједине организације и политичари у Републици Српској на коцку стављају крваво стечену слободу сарађујући са међународним криминалним организацијама и учествују у "прању новца", продаји државе и издаји.

Чланови овог удружења захтијевају од надлежних правосудних органа да детаљно испитају изнесене оптужбе и, уколико се испостави да су тачне, актере издаје најоштрије осуде.

Из Удружења поручују да су бранили и одбранили сваку стопу ове земље, те да они који су остали овдје, саборцима који су животе положили у темеље Српске дугују толико да се заустави сваки покушај издаје и продаје ове земље, од кога год он да долази.

- Положај бораца данас је незавидан, али наш ће глас бити све јачи и звучнији, јер као што смо једном рекли НЕ спољном непријатељу, тако ћемо и сваком унутрашњем који се усуди да на најгрубљи начин ради против своје земље зарад неких личних интереса - истичу из Удружења.

Они су упитали оне који су "опрали те десетине милиона", ако су "опрали", када је доста и да ли има ли ишта свето и вриједно?

- Поручујемо онима којима можда тек пада на памет нека нечасна радња да проћи неће. Зато и од правосуђа тражимо да одмах реагује и до детаља испита шокантне наводе - наводи се у саопштењу.

Некадашњи високи функционер ПДП-а Славко Вучуревић изнио је јуче у Требињу низ тешких оптужби на ову партију, међу којима су и узимање огромних сума новца за одређене позиције, те да поједини чланови руководства имају станове у Великој Британији.

Вучуревић је истакао да појединци желе да да уруше партију да би на наредним изборима добили мандат само они који могу да плате, додајући да има сазнања о "прању" више десетина милиона евра и позивајући судске органе да покрену истрагу о бројним криминалним радњама у ПДП-у, које, како је истакао, превазилазе здрав разум.

Он тврди да је ПДП подложан утицајима веома опасних обавјештајних служби западних земаља.