latinica  ћирилица
23/10/2021 |  11:40 ⇒ 12:49 | Аутор: РТРС

Теслић: Одборници СНСД-а изричито против поскупљења воде

Одборници теслићког СНСД-а изричито су против поскупљења воде и канализације у овом граду и тражиће да се ова тачка дневног реда брише са предстојеће сједнице Скупштине општине, саопштено је на конференцији за новинаре у СНСД-у.
СНСД Теслић - Фото: РТРС
СНСД ТеслићФото: РТРС

Поскуљење од 16 одсто најавила је локална власт у Теслићу предвођена СДС-ом на захтјев Комуналног предузећа" Рад" због тога што, како се наводи у образложењу,садашња цијена не може да покрије трошкове изградње водоводоне и канализационе мреже.

Шеф Клуба одборника СНСД-а у СО Теслић Недељко Керић рекао је да је прича о поскупљењу непотребна.

- Ми ћемо прије саме сједнице тражити да се ова тачка брише са дневног реда, а ако не успијемо да то урадимо онда ћемо демократским путем бити против промјене цијена водоснабдијевања и одводње отпадних вода у општини Теслић - рекао је Керић

Предсједник Привременог ОО СНСД-а Теслић Далибор Панић истакао је да ово није прво поскупљење када је у питању ова власт.

Ђорђе Гајић и Драженко Вуковић, чланови  Клуба одборника СНСД-а у СО Теслић,истакли су да није било промјена  фактора који учествују у цијени воде због чега је поскупљење додатни удар на  џепове грађана  и социјалне категорије становништва.