latinica  ћирилица
23/10/2021 |  15:30 ⇒ 16:04 | Аутор: РТРС

Завршена акција "Бирамо најуређеније": Најљепше двориште у Мотикама (ФОТО/ВИДЕО)

Ласкава титула власника најљепшег дворишта у овогодишњој акцији "Бирамо најуређеније" припала је Бојани Сомболац из бањалучког насеља Мотике. Гласањем Комисије окончана је 19. по реду акција, којом се подстичу суграђани да уреде своја дворишта, и тако уљепшају град на Врбасу.
Најљепше двориште - Фото: РТРС
Најљепше двориштеФото: РТРС

Сигурно се сви понекада заситимо градске буке и галаме и пожелимо да побјегнемо у мир и тишину коју нам нуди природа. Нажаост, већином се то заврши на маштању и сањарењу. Ипак, неки људи машту претворе у стварност и негдје далеко од градске буке себи направе малу бајку, примјер томе је и наша саговорница Бојана Сомболац.

- Разлог због којег сам се преселила из града су дјеца. Мислим да је то било јако битно, не само због физичког, него и због психичког здравља. Ово је, дефинитивно, на неки начин и бијег од стресног начина живота и посла. Тако да, послије 15 часова гасе се телефони и ми смо онлајн са природом - каже Сомболац.

Бројни детаљи, цвијеће, каменчићи, боје, дио су овог чаробног дворишног амбијента, створеног за уживање. Са првим сунчаним данима двориште Бојани и њеној дјеци постаје кутак за уживање, мир и одмор од напорног дана на послу и у школи.

- Највише проводим времена у кухињи и на тријему. Ту су нам сва дешавања и ту љети проводимо највише времена. Ту је и базен тако да и Елена и Михајло чим дођу кући ускачу у воду, што је на неки начин одмор и за мене када обавим све своје кућанске послове - поручила је Бојана Сомболац.

Брига о дворишту захтјева доста времена, улагања и рада, али љубав према природи и свим бојама које она са собом носи неисцрпна су инсприрација за Бојану да увијек додаје нове детаље у своју малу бајку. А за успјешно одржавање најљепшег дворишта у Бањалуци "кривци" су и њена дјеца која су увијек ту да помогну када се уређује и ради.

- Укључила сам и своју дјецу у тај рад, посебно кћерку која ми увијек помаже. Ја када покосим, она покупи траву, а заједно садимо луковицу и друго. Углавном сада зна више о природи и најбоља је у школи у том предмету. Заиста мислим да се требамо враћати природи - наглашава Бојана.

Најљепше двориште


За идилу коју је направила у свом дворишту Бојана је добила ласкаву титулу града Бањалука у овогодишњој акцији "Најуређеније двориште", што је само још један доказ да ради праву ствар и да се њен рад исплатио.

- То је значајно јер се на некин одало признање свом том труду и раду свих ових година, од 2013. године када сам се преселила из центра Бањалуке - додала је Сомболац.

Осим Бојане Сомболац, бројни грађани су и ове године учествовали у традиционалној акцији "Бирамо најуређеније" и још једном показали своју опредијељеност да, уређењем и уљепшавањем сопственог животног простора, свој град учине љепшим мјестом за живот.