latinica  ћирилица
23/10/2021 |  19:26 ⇒ 24/10/2021 | 21:56 | Аутор: ТАНЈУГ

Затражен притвор за осумњичене за убиство породице Ђокић

Више јавно тужилаштво у Нишу покренуло је истрагу против тројице осумњичених за брутална убиста трочлане породице Ђокић и затражило да од сутра свима буде одређен притвор.

Истрага је покренута против Горан Џонића (59), као и С.Џ. и М.Џ. (Горанови синови) због кривичног дјела тешко убиство, за које је запријећена казна доживотног затвора.

Портпарол Тужилаштва у Нишу Борислав Родоњић навео је да Вишем суду поднесен приједлог да се против окривљених одреди притвор до 30 дана, како би се спријечио утицај на свједоке које је потребно испитати, као и због висине запријећене казне за наведено кривично дјело, чије је извршење узнемирило јавност.

Они су јуче саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Нишу. Том приликом, Горан Џонић је промијенио своју одбрану, и бранио се ћутањем.

Он пред тужиоцем није оптужио особе које је испрва назначио као саизвршиоце, већ се у Тужилаштву бранио ћутањем. Горан Џонић ухапшен је у четвртак након што је у дворишту куће његовог сина пронађен новац који је, како се сумња, припадао убијеном Горану Ђокићу. Дан касније испитани су и његови синови који су прошли полиграф, али је данас Тужилаштво ипак затражило притвор и за њих двојицу.

Они су осумњичени за убиство брачног пара Ђокић и њихове кћерке, у селу Моравац код Алексинца 26. септембра.

Горан Џонић је присуствовао сахрани убијених.