latinica  ћирилица
24/10/2021 |  10:16 ⇒ 13:15 | Аутор: СРНА

Кошарац: Опозиција разочарана чињеницом да нико у српском народу не жели санкције

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је Срни да реакције опозионара у Републици Српској након сусрета српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са предсједником Србије Александром Вучићем говоре да они нису гледали конференцију за новинаре двојице предсједника, већ да су своје коментаре писали на основу онога шта су они жељели да се догоди на том састанку у Београду.
Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Сташа КошарацФото: СРНА

- Грађани Републике Српске и са те прес-конференције чули су оно од чега опозиционари данима бјеже, а то је да ће Република Српска наставити да се бори за своја Уставом гарантована права правним и политичким средствима - истакао је Кошарац.

Он је рекао да му реакције опозиције говоре да су разочарани чињеницом да нико у српском народу, без обзира с које стране Дрине гледали, не би подржао да опозицију Републике Српске окупатори доведу на власт смјењујући легално изабране политичаре у Српској.

- Примјетно је да су након Додикове реакције да "нема ништа тајно што неће бити јавно", опозиционари хорски почели да понављају да они очекују да Додика смијене на изборима, а не да га неко уклања санкцијама. И та рекација је изнуђена због осуда јавности у Републици Српској која је схватила да санкције у Републици Српској призивају бошњачки политичари, али и опозициони прваци у Српској свјесни да на изборима против Додика немају шансе - истакао је Кошарац.