latinica  ћирилица
24/10/2021 |  14:47 | Аутор: СРНА

Шамац: Пуцао из гасног пиштоља на полицију

У Шамцу је ухапшен мушкарац чији су иницијали М.Х. који је приликом привођења пуцао из гасног пиштоља на припаднике Јединице жандармерије, саопштено је из Полицијске управе Бијељина.
Привођење у Шамцу - Фото: СРНА
Привођење у ШамцуФото: СРНА

Прије него што су припадници Јединице жандармерије ушли у породичну кућу М.Х, он је одбијао да изађе из куће на захтјев полицијских службеника, као и било какву сарадњу са њима.

У правцу полиције је испалио најмање три метка из гасног пиштоља, након чега је ухапшен.

Жена чији су иницијали А.В. пријавила је 22. октобра око 19.30 часова Полицијској станици Шамац да је М.Х. вребално напао и упућивао јој пријетње, након чега је у непосредној близини ове станице физички напао њеног брата и нанио му повреде.

М.Х. је испред зграде Полицијске станице Шамац физички напао и полицијског
службеника древеном мотком, док је у другој руци држао мачету спремну да је употријеби, а потом се удаљио у аутомбилу "пасат".

Радом на терену возило "пасат" је пронађено у дворишту породичне куће осумњиченог, који је ухапшен око 23.30 часова након што је из гасног пиштоља пуцао на полицију.

По наредби Основног суда у Шамцу, а под надзором Окружног јавног тужилаштва у Добоју, јуче је извршен и претрес куће и помоћних објеката које користи М.Х, а том приликом су пронађена два гасна пиштоља са муницијом, мачета, два ловачка и један преклопни нож, као и око 33 грама зелене биљне материје која изгледом асоцира на марихуану.

Након завршене криминалистичке обраде, М.Х. је уз извјештај о почињеним кривичним дјелима насилничко понашање и спречавање службеног лица у вршењу службене радње предат у надлежност и на даље поступање Окружном јавном тужилаштву у Добоју.