latinica  ћирилица
24/10/2021 |  17:15 ⇒ 17:22 | Аутор: СРНА

Зворничанин Никола Дробњак вицепрвак свијета у кик боксу

Кик боксер Никола Дробњак освојио је сребрну медаљу на Свјетском првенству које је одржано у италијанском граду Лидо ди Јесоло.
Никола Дробњак - Фото: СРНА
Никола ДробњакФото: СРНА

Дробњак је у финалном мечу изгубио од репрезентатвца Сјеверне Македоније, а претходно је у три меча савладао такмичаре из Швајцарске, Пољске и Азербејџана.

Вицепрвак свијета рекао је на конференцији за новинаре да је до сада учествовао на три свјетска и два европска првенства, те да је освојена сребрна медаља његов највећи успјех.

- Све медаље које сам до сада освајао на такмичењима "носиле" су ме сребрној медаљи на овом свјетском првенству - рекао је Дробњак, наводећи да је о овом успјеху сањао и да га је досањао.

Како због пандемије није имао редовне припреме за ово првенство, Дробњак је рекао да му је искуство у рингу донијело самопоуздање и да се може рећи да ова сребрна медаља, управо, због нередовних тренинга, има златни сјај.

- Против свих противника пружио сам свој максимум и више од освојене сребрне медаље нисам могао, јер је противник из Сјеверне Македоније био бољи и заслужио злато - рекао је Дробњак.

Наводећи да је могуће да на наредној Олимпијади кик бокс уђе у породицу олимпијских спортова, Дробњак је истакао да, ако то буде у његовој дисциплини, није немогуће да досања сан сваког спортисте и оде на највеће спортско такмичење.

Свјетско првенство у кик боксу, на коме је у Дробњаквој конкуренцији учествовало 17 такмичара, одржано је од 15. до 22. октобра.