latinica  ћирилица
24/10/2021 |  19:33 ⇒ 22:37 | Аутор: РТС

Катастрофа Јунајтеда на "Театру снова"

Фудбалери Ливерпула декласирали су Манчестер Јунајтед у великом дербију на Олд Трафорду са 5:0 у утакмици деветог кола Премијер лиге.

Навијачи Јунајтеда су, прије почетка сезоне - нарочито када су сазнали да се враћа Кристијано Роналдо - све гласније маштали и спомињали титулу.

Тај сан се из меча у меч гасио, а сада је сурово распршен, потпуно уништен без милости и емпатије.

"Ђаволи" су претрпјели катастрофу на свом терену - и то од онога од кога се не смије ни минимално изгубити - од највећег ривала, љутог непријатеља - Ливерпула.

Грмјело је са трибина Олд Трафорда прије почетка утакмице, Роналдо је повео екипу у битку, али је атмосфере спласнула врло брзо.

Већ послије неколико минута игре, Мохамед Салах је проиграо Кеиту, одбрана Јунајтеда је лоше реаговала, а Кеита није погријешио у ситуацији један на један са Де Хеом.

Послије 13 минута игре, још једна скандалозна реакција задње линије, преплаћених Магвајера и Линделефа - лопта је прошла до Александер-Арнолда, овај проиграо Жоту, а Португалац повисио.

Ливерпул је до полувремена још два пута тресао мрежу - оба пута Салах.

Прво у 38. минуту, а потом и у надокнади времена.

Египћанин је комплетирао хет-трик у 50. минуту, што је натјерало вјерне Јунајтедове навијаче да крену ка излазима, после непуних сат времена фудбала.

Катастрофу Јунајтеда заокружио је и Пол Погба, који је добио директан црвени картон у 60.минуту, због опасног старта којим је повриједио Кеиту.

Ако се претходних седмица све гласније говорило о смјени Оле Гунара Солскјера, дјелује да више дилеме нема - питање је секунде када ће "ђаволи" промијенити тренера и покушати да се врате у живот.