latinica  ћирилица
24/10/2021 |  20:48 ⇒ 20:49 | Аутор: Б92

Фудбалери Црвене звезде побиједили нишки Раднички

Фудбалери Црвене звезде побиједили су нишки Раднички 1:0 (0:0) у Београду у 14. колу Линглонг Суперлиге Србије.

Одлучујући тренутак на стадиону "Рајко Митић", пред скоро 7.000 гледалаца, догодио се у 54. минуту када је Ел Фарду Бен погодио на асистенцију Луија Дионија.

Нису Нишлије биле далеко од изненађења, вукао их је бивши голман Звезде Дамир Кахриман, али није могао код пресудног момента, јер су саиграчи испустили из вида Бена.

Без превелике енергије, можда и као одраз дуела у Данској пре три дана, изабраници Дејана Станковића су уписали три бода. И тако наставили трку за лидером Партизаном, од кога су на пет бодова уз меч мање.

Од старта смо видјели иницијативу на гол гостију из Ниша, све се вртјело око казненог простора, али без неких стопостотних шанси, дијелом и због ултра дефанзивног стила Радничког.

И тако до краја првог полувремена. Пријетили су Фалко у више наврата, Бен, Диони, уз углавном шутеве из даљине, али је све то било слабо за Дамира Кахримана, некадашњег чувара мреже црвено-бијелих.

Раднички је само једном припријетио из контре, па је тако првих 45 минута било практично бачено.

У наставку смо видјели живљу игру, прије свега Црвене звезде, и одмах гол.

Мирко Иванић је покренуо акцију, избацио Дионија, а Француз као на тацни послужио Бена да на празан гол се упише у стријелце.

Тај потез потпуно је сломио бедем екипе Радослава Батака, која је морала више да се отвори, али ни то није донело резултат, нити превелика узбуђења.

Црвена звезда је рутински дошла до три бода, иако је морала да се помучи све док није отворила Раднички.