latinica  ћирилица
24/10/2021 |  21:02 | Аутор: СРНА

Словеначки премијер и министар одбране добили пријетње смрћу

Словеначки премијер Јанез Јанша добио је пошиљку у којој се њему и његовој породици пријети смрћу, а сличну пријетњу добио је и министар одбране Матеј Тонин, објавили су вечерас словеначки медији.
Јанез Јанша (фото:intermagazin.rs) -
Јанез Јанша (фото:intermagazin.rs)

Јанша је добио пријетње смрћу у пошиљци која је била послата на његову приватну адресу, потврђено је из кабинета премијера.

Полиција истражује случај.

Вијест су први објавили портал Сиол.нез и телевизија Нова 24, медији блиски Јаншиној влади.

Медији су пренијели да су Јанша и Тонин у петак на своје адресе добили писма која су садржавала пријетње смрћу и у којима је била "муниција већег калибра", а пријетње су упућене и члановима Јаншине породице.

Телевизија Нова 24, коју је основала Јаншина Словеначка демократска странка, наводи да то није први пут да се на тај начин пријети садашњем словеначком премијеру.

- Очигледно је да се ради о посљедици стварања психозе од стране мејнстрим медија. Хоће ли то коначно отријезнити оне који још вјерују у добре намјере потомака комунистичке револуције? - реторички наводи на свом порталу телевизија Нова 24.

Јанша поједине медије често оптужује да су из политичких мотива на страни љевице која жели да сруши његову владу, те да медији и опозиција стоје иза протеста којима се захтијевају пријевремени избори.