latinica  ћирилица
25/10/2021 |  07:44 ⇒ 08:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Преминуо Џејмс Мајкл Тајлер, Гантер из Пријатеља (ВИДЕО)

Амерички глумац Џејмс Мајкл Тајлер, најпознатији по улози Гантера у серији Пријатељи, преминуо је у 60. години.

Тајлеру је 2018. дијагностификован узнапредовали рак простате који се касније проширио на кости. Глумац је преминуо је у својој кући у Лос Анђелесу, саопштио је његов менаџер.

- Ако сте га једном упознали, имали сте пријатеља за цијели живот - навео је менаџер Тајлера у саопштењу.

Он је истакао да је глумац, у жељи да помогне што већем броју људи, храбро дијелио своју причу и залагао се за то да особе с проблемима с простатом добију могућност да ураде тест крви већ са 40 година.

Иако није тумачио једног од шест главних ликова у серији Пријатељи, Тајлеров лик Гантер је био и остао један од најпопуларнијих ликова међу љубитељима ситкома.

Гантер је био конобар и менаџер кафића Централ Парк, који је био заљубљен у Рејчел, лик који је тумачила глумица Џенифер Анистон.

Тајлер се у мају накратко појавио у специјалу Пријатељи: Поново заједно преко Зума, гдје је рекао да је 10 година које је провео снимајући серију била најупечатљивија деценија његовог живота.

- Нисам могао да замислим боље искуство. Сви ови људи су били фантастични и једноставно је било задовољство радити са њима. Осјећај је био веома, веома посебан - рекао је тада Тајлер, пренио је Тањуг.