latinica  ћирилица
25/10/2021 |  08:21 ⇒ 09:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Потјерница за још једном особом због убиства Ђокића

За још једном особом расписана је потјерница због убиства трочлане породице Ђокић, изјавио је министар унутрашњих послова Србије, Александар Вулин.

Вулин је у емисији Хит твит на ТВ Пинк рекао да су нађени необориви докази да је главни осумњичени за убиство Горан Џомић учествовао у убиству Ђокића, попут новца на његовом имању и неких предмета "који су без сумње били искоришћени за убиство".

Он је додао да је Џомић указао на саучеснике, који су касније приведени и којима је одређен притвор до 30 дана.

- За сада су два саучесника, али сматрам да ће их бити још више. Ми смо расписали интерну за још једним лицем. Тако да имамо сазнања да их је било више - рекао је Вулин.

Вулин је истакао да се Џомић, након хапшења, бранио ћутањем, али да је пред судијом за претходни поступак изнио одбрану.

Министар је рекао да је од почетка било јасно да је убиство извршио неко ко познаје породицу Ђокић.

- То је врло пажљиво, готово професионално припремљена ликвидација - оцијенио је Вулин.

Истакао је да је главни осумњичени припремао алибије и покушавао да оправда свако своје кретање, а показивао је потпуно одсуство емпатије.

- Као да се ништа није десило. Само када би се дошло до њега, он би почео да плаче и губи живце, али када би га питали за чланове (његове) породице да ли би неко од њих могао да изврши убиство, рекао би да би могли. То је човјек спреман на све - навео је Вулин.

Убиство породице Ђокић назвао је "монстроузним" оцијенивши да је оно згадило Србију.

Похвалио је и припаднике МУП, који су даноноћно радили на овом случају.

- Предсједник Србије Александар Вучић ме је звао четири или пет пута за ових 20 дана, да види колико смо далеко одмакли и да ли има нешто ново - указао је Вулин.

Он је додао да, ако грађани могу да се ослоне на полицију, живе у доброј земљи.

- Не може у Београду да има добар или лош кварт. Сваки кварт мора да буде добар - поручио је Вулин.

Вулин је нагласио да се "ништа не заборавља и да нема старих случајева".

- Расвијетлићемо све - упозорио је Вулин, а када је ријеч о застарјелим случајевима, рекао је да убиства неће застарјети.