latinica  ћирилица
25/10/2021 |  08:34 ⇒ 08:35 | Аутор: ТАНЈУГ

НБА: Лоше вече за српске кошаркаше (ВИДЕО)

Српски кошаркаши Немања Бјелица и Алексеј Покушевски имали су вече за заборав у ноћи између недјеље и понедјељка, наступајући у америчкој НБА лиги.
Немања Бјелица (фото:Kimani Okearah) -
Немања Бјелица (фото:Kimani Okearah)

Бјелица је у дресу Голден Стејт Вориорса одиграо најлошији меч досад, па је за нешто мање од десет минута на терену забиљежио два поена (0/5), три скока и по једну асистенцију и украдену лопту.

То није сметало Вориорсима да побиједе Србинову бившу екипу Сакраменто Кингсе са 119:107.

Домаћин се добро држао током већине утакмице, неријетко водио, али допустио противнику да направи кључну серију у завршници четврте четвртине и дође до побједе.

Најбољи код побједника био је Стеф Кари са 27 поена, седам скокова и десет асистенција, али и 9/23 из игре. Џордан Пул је додао 22 поена, Ендрју Вигинс је имао 17, док је Дрејмонд Грин меч завршио са 14 поена и по шест скокова и асистенција.

На другој страни Харисон Барнс је убацио 24 поена уз седам скокова, Девион Мичел је имао 22, а Диерон Фокс 17, уз пет скокова и шест додавања.

Покушевски је у дресу Оклахома Сити Тандера провео само седам минута на паркету и за то вријеме постигао четири поена (2/5), те имао по скок, асистенцију, блокаду и изгубљену лопту.

Оклахома је пружила добар отпор фаворизованим Филаделфија 76ерсима, али на крају доживјела пораз од 115:103.

Сјајни шутер Сет Кари је био изузетан са 28 поена и чак седам постигнутих тројки. Џоел Ембид је убацио 22 поена уз девет скокова и шест асистенција, док су по 14 поена постигли Тобајас Херис и Тајрис Мекси.

Код домаћина видели смо прву добру партију Шела Гилџус-Александра ове сезоне, који је имао 29 поена, шест скокова и осам асистенција. Руки Џош Гиди је имао 19 поена, осам скокова и седам асистенција.

Остали резултати у ноћи између недјеље и понедјељка:

Хјустон Рокетс – Бостон Селтикс 97:107
Њујорк Никс – Орландо Меџик 104:110
ЛА Лејкерс – Мемфис Гризлис 121:118