latinica  ћирилица
25/10/2021 |  09:07 ⇒ 09:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Судански премијер на непознатој локацији, одбио да подржи пуч (ВИДЕО)

Судански премијер Абдала Хамдок премештен је на непознату локацију након што је одбио да изда саопштење у знак подршке војном удару у тој земљи, саопштило је данас суданско министарство за информације.

Удружене војне снаге које су држале Хамдока у кућном притвору вршиле су притисак на њега да изда саопштење подршке, саопштило је то министарство, а преноси Ројтерс.

Широм престонице Картума је данас распоређена тешко наоружана војска и паравојне снаге, чиме је ограничено кретање цивила, док су демонстранти који су носили националну заставу палили гуме у различитим дијеловима града.

Војска је ухапсила већину чланова суданске владе и велики број лидера провладиних странака, јавио је Ројтерс, позивајући се на три извора.

Телевизија Ал Хадат, са седиштем у Дубаију, јавила је о хапшењу четири члана владе, једног члана Сувереног савјета (колективни шеф државе), као и неколико партијских лидера и гувернера суданских области.

Министарство информација је саопштило да је војска ухапсила једног цивилног члана Сувереног савјета и чланове владе, и да их је одвела на непознату локацију.