latinica  ћирилица
25/10/2021 |  09:23 ⇒ 09:54 | Аутор: РТС

"Ако пропуснице не дају ефекте тражићемо ригорозније мјере"

Државни секретар у Министарству здравља Србије Мирсад Ђерлек изјавио је да је легитиман потез да држава заштити здравље и животе грађана , а ковид проупуснице се уводе да се заштите животи.

- Сачекаћемо седам до 10 дана и ако буде позитивног ефекта ковид пропсуница бићемо задовољни, ако не буде, Министарство ће на Кризном штабу тражити ригорозније и много ефективније мјере - истакао је Ђерлек за РТС.

Поновио је да је став Министарства здравља да безбиједна вакцина нема алтернативу, поготово када је Србија добила своју, Торлакову вакцину.

- Сада имамо своју вакцину, све те приче са друштвнеих мрежа падају у воду, очекујем да ће грађани бити много одлучнији, храбији, солидарнији и да ћемо повећати број вакцинисаних људи - рекао је он.

Говорећи о томе може ли здравствени систем да издржи, Ђерлек је нагласио да је евидентно да су здравствени радници исцрпљени и уморни и додао да им се диви како проналазе позитивну енергију и боре се за животе људи.

- Имајући у виду да имамо тако храбре људе и да држава стоји иза здравственог система, сигуран сам да здравствени систем може одговорити и на најтеже изазове - рекао је Ђерлек.