latinica  ћирилица
25/10/2021 |  10:44 ⇒ 10:57 | Аутор: Агенције

Невакцинисани играчи ипак могу на Аустралијан опен?

Невакцинисани тенисери вјероватно ће моћи да учествују на Аустралијан опену, иако су званичници државе Викторије тврдили да то неће бити могуће.
Аустралијан опен (Фото: australianopenresults.com) -
Аустралијан опен (Фото: australianopenresults.com)

Како преносе свјетски медији, потенцијална промјена услова за долазак на Аустралијан опен може омогућити невакцинисаним играчима да се такмиче на првом тениском гренд слем турниру 2022. године након што проведу 14 дана у карантину.

Прошле недјеље, званичници су рекли да играчи који нису примили двије дозе вакцине против вируса корона, вјероватно неће добити дозволу за турнир од 17. до 30. јануара у Мелбурн Парку.

Како преносе Њујорк Тајмс и мелбурнске новине "Ејџ", рано у понедјељак, проуцурио је мејл који је стигао на адресу WТА, у ком се објашњавају правила учешћа за вакцинисане и невакцинисане играче, гдје се сугерише да ће невакцинисаним играчима вјероватно бити одобрена виза, али да морају да проведу двије недјеље у изолацији у карантину.

Потпуно вакцинисани играчи не би морали да иду у карантин, а у мејлу се наводи да Тениска федерација Аустралије још увијек ради са владом на детаљима, пошто се очекивало да држава Викторија постигне циљ вакцинације од 90 одсто одрасле популације до сљедећег мјесеца.

Наведено је да ће играчима бити дозвољено да почну да долазе у Аустралију од 1. децембра.

Ове информације су још увијек незваничне и очекује се да их ускоро озваниче из владе државе Викторија.