latinica  ћирилица
25/10/2021 |  10:46 ⇒ 10:47 | Аутор: СРНА

До краја октобра стабилно и суво

Републику Српску до краја октобра очекује стабилно и суво вријеме, ујутро са маглом и првим мразевима, а промјена се очекује почетком наредне седмице, изјавио је метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Игор Ковачић.
Јесен - Фото: РТРС
ЈесенФото: РТРС

Ковачић је рекао да ће јутарња температура ове седмице углавном бити између један и шест степени Целзијусових, понегдје са слабим мразем у нижим крајевима и температуром минус један до минус два, а на планинама око минус пет степени.

- Максимална дневна температура биће углавном у границама између осам односно девет степени, па до 13, 14 степени, на југу за четири до пет степени виша температура - додао је Ковачић за Срну.

Сутра ће бити пролазно облачно вријеме, а након тога од сриједе, 27. октобра до суботе, 30. октобра углавном сунчано.

Ковачић је навео да ће свако јутро бити са маглом, нешто више облака ће бити на истоку, а онда и на југу.

- Ми ћемо бити у пољу стабилнијег времена, односно антициклона и практично, како смо кренули тако ћемо и завршити ову седмицу у неком правом јесењем времену са примјереним температурама за ово доба године - каже Ковачић.

Он је рекао да нема још нема прогноза за цијели сљедећи мјесец, али како је и претходних година било, Ковачић је навео да ће бити периода сувог времена и релативног топлог времена примјереног овом добу године или чак са температуром изнад просјека.

- Уласком у праву јесен не значи да неће бити и доброг времена - закључио је Ковачић.