latinica  ћирилица
25/10/2021 |  13:13 ⇒ 13:13 | Аутор: РТС

Станковић: Морамо побољшати ефикасност

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић био је задовољан резултатом и игром свог тима против Радничког али је истакао да тим мора побољшати ефикасност у нападу.
Дејан Станковић (Фото: crvenazvezdafk.com) -
Дејан Станковић (Фото: crvenazvezdafk.com)

Црвена звезда је савладала нишки Раднички резултатом 1:0 у оквиру 14. кола Суперлиге и дошла до нова три бода, а тренер Дејан Станковић је истакао да су утакмице послије оних на европским теренима и најтеже.

- Меч је изгледао тако да једноставно мораш да даш голове када створиш толико шанси и толико пута шутнеш на гол, али утакмица послије Европе је најтежа, јер се потрошимо и физички и емотивно. Рекао сам и на конференцији пред меч да можда неће бити лијепо, али три бода су три бода - констатовао је Станковић.

Тренер црвено-бијелих је укратко анализирао игру тима и истакао да није задовољан учинком који напад мора поправити у наредним мечевима.

- Могло је боље, барем испред гола, једноставно морамо да рјешавамо те ситуације, јер то су "гол лопте" које морају тамо и да заврше. Утакмица има другачији ток када из три шансе постигнеш два поготка, али радићемо и нема посустајања. Нисам забринут, али мала фрустрација да од толико шанси - не постигнемо много голова. Жао ми је због момака, потрошили су се да створе шансе, као и у одузуимању лопти и нападању на постављену одбрану. Сви хоће да се надигравају, али то је релативна ствар, јер имаш блок испред себе и то добар. Треба те шансе да искористиш - поручио је Станковић.

Шеф стручног штаба Звезде захвалио се и навијачима који нису престајали са пјесмом и бодрењем тима током свих 90 минута.

- Хвала навијачима, јер су током свих 90 минута били играчи утакмице. Сјајна подршка, хвала им на томе и идемо даље - закључио је Станковић.