latinica  ћирилица
25/10/2021 |  13:18 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

Чубриловић: И сада потребно јединство као и прије 30 година (ВИДЕО)

Потребно је српско јединство као и прије 30 година. Нећемо подлећи притисцима, поручио је Недељко Чубриловић, предсједник Скупштине Републике Српске на свечаној академији поводом 30 година постојања и рада Народне скупштине Републике Српске.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

- Наша скупштина наставља правни и политички континуитет Скупштине српског народа у БиХ која је основана 24. октобра 1991. године. Српски посланици у немогућности да заштите конститутивност и равноправност свог народа у БиХ били су принуђени да формирају Скупштину српског народа како би сачували право на опстанак и физичку егзистенцију - поручио је Чубриловић.

Он је нагласио да је то био одговор на политику водства хрватског и муслиманског народа.

- Дужни смо да се присјетимо свих учесника прве оснивачке Скупштине, а поготово оних који нису више међу нама. Обавеза је да његујемо културу памћења, да са поносом памтимо све оне који су уградили себе у Републику Српску - рекао је Чубриловић на свечаној академији.

Нагласио је да је захваљујући њиховој слози у кључним тренуцима Српске, Република остала и опстала.

- Изазови данашње Скупштине нису ништа мањи него прије десет или 20 година.  НСРС требамо сачувати, бранити и предати је у сигурне руке будућим генерацијама - истакао је Чубриловић.