latinica  ћирилица
25/10/2021 |  13:55 ⇒ 14:18 | Аутор: РТРС

Додик: Дан на који смо сви поносни (ВИДЕО)

Ово је веома важан дан на који смо сви поносни, истакао је Милорад Додик, српски члан Предјседништва БиХ, на свечаној академији поводом 30 година постојања и рада Народне скупштине Републике Српске.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Наша слобода је увијек плаћана веома скупом цијеном, и када год нисмо имали државу, био је у питању наш биолошки опстанак. Стајали смо увијек против највећих сила, од Отоманског царства, Аустроугарске монархије, нацистичке Њемачке, потом НАТО агресије. Можда смо могли и некога да избјегнемо, али не би ми били то што јесмо, поносни Срби, јер увијек нам је била најважнија слобода - истакао је Додик.

Дотакао се и славне прошлости свих генерација.

- Ми смо увијек јунаштво сматрали мјером одбране нас и наших од других, али чојство мјеру одбране других од нас. И зато је српски војник и слобода обиљежена великим гестовима у којим су Срби показивали да су велики ратници, али и људи - поручио је Додик на свечаној академији.

Додик је подвукао да је свједок свих дешавања у посљедњих 30 година.

- Права Српске данас су мања него што су то била прије 30 година. И даље желе да из далеких канцеларије свијета управљају управо овдје и нашим животима. То је кршење темељног људског права, онога што смо стекли и имали и увијек се томе супростављали. А та брана је увијек била Народна скупштина Републике Српске - нагласио је Додик.