latinica  ћирилица
25/10/2021 |  15:26 ⇒ 15:28 | Аутор: СРНА

Селаковић: Важна подршка Атине у вези са питањем Космета

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић поручио је да је за Београд веома важна подршка Грчке у очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије и напорима за постизање трајног и одрживог рјешења када је ријеч о Косову и Метохији.
Никола Селаковић  (Фото:Sputnik / Lola Đorđević) -
Никола Селаковић (Фото:Sputnik / Lola Đorđević)

Он је у разговору са грчким амбасадором у Београду Георгиосом Дјакофотакисом нагласио да оваква подршка пријатељске Грчке увијек има посебан сентимент за Србију и српски народ.

Селаковић је захвалио Атини и за континуирану подршку европским интеграцијама и активну подршку те земље политици проширења ЕУ.

Он је указао да је став Београда да што скорија интеграција свих земаља Југоисточне Европе у ЕУ представља једину реалну гаранцију за трајну и одрживу стабилизацију цјелог региона, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Селаковић је нагласио да Београд придаје велики значај пријатељству и сарадњи са Грчком, чему свједочи стратешко партнерство успостављено између двије земље.

Према Селаковићевим ријечима, прилика за потврђивање таквих односа и наставак политичког дијалога биће и његова предстојећа званична посјета Атини почетком наредне седмице.