latinica  ћирилица
25/10/2021 |  17:06 ⇒ 17:08 | Аутор: СРНА

Хартман: Важна будућност БиХ као снажног партнера у ЕУ

Амбасадор Аустрије у БиХ Улрике Хартман истакла је да је за Аустрију посебно важна политичка будућност БиХ - као снажног партнера у ЕУ.
Улрике Хартман - Фото: СРНА
Улрике ХартманФото: СРНА

- Сада је на БиХ, да хитно предузме неопходне политичке и правне кораке - навела је Хартманова у видео-поруци поводом аустријског Националног празника 26. октобра.

Хартманова је позвала све Аустријанке и Аустријанце и све пријатеље и партнере Аустрије у БиХ да заједно обиљеже празник који се због тренутне епидемиолошке ситуације и ове године обиљежава у дигиталној форми, саопштено је из Амбасаде Аустрије у БиХ.

Она је изразила понос због солидарности Аустрије и радост због донације пола милиона доза вакцина за грађане БиХ, наводи се у саопштењу.

- Наш мото гласи да "нико у Аустрији није сигуран, све док нису сигурни сви људи" - истакла је Хартманова.

Хартманова је нагласила да је безбједност БиХ од изузетног значаја за Аустрију, истичући да то показује дугогодишње, континуирано присуство аустријских војника у овој земљи.

- Јасно се залажемо за наставак овог ангажмана за мир и безбједност у оквиру Еуфора - додала је Хартманова.

Она је подсјетила да је у септембру аустријска Влада пружила посебну подршку аустријској извозној привредној дјелатности и покренула иницијативу под мотом "Рефокус Аустрија".

Од сутра аустријска Амбасада у Сарајеву поводом Националног празника покреће кампању приказивања разгледница са призорима из цијеле Аустрије.

Због тога ће у наредних седам дана на ЛЕД рекламним екранима у Сарајеву, Бањалуци и Мостару бити приказана Аустрија из различитих углова.