latinica  ћирилица
25/10/2021 |  17:53 ⇒ 18:21 | Аутор: Б92

Ђоковић предводи Србију

Селектор Дејвис куп репрезентација Србије Виктор Троицки објавио је ужи списак са именима играча на које рачуна за финални турнир Свјетске групе.
Новак Ђоковић  (Фото:srpskacafe.com) -
Новак Ђоковић (Фото:srpskacafe.com)

Финални турнир Свјетске групе Дејвис купа игра се од 25. новембра до 5. децембра у три града – Мадрид, Инсбрук и Торино.

Од ове године установљено је ново правило по коме девет недјеља прије почетка финалног турнира селектори свих селекција, учесница овог такмичења, пријављују шири списак од десет имена играча, затим четири недјеље до почетка такмичења шаљу пријаву од пет играча, са могућношћу измјене два играча у односу на достављени списак прије почетка такмичења.

На ужем списку селектора Дејвис куп тима Србије Виктора Троицког налазе се: Новак Ђоковић (1. мјесто на АТП листи), Душан Лајовић (33), Филип Крајиновић (40), Ласло Ђере (52), Миомир Кецмановић (73).

Шампион Дејвис купа за 2021. биће познат након десет дана такмичења кроз које ће проћи 18 екипа подијељених у шест група.

Селекција Србије смјештена је у Групу Ф са Њемачком и Аустријом, а међусобни мечеви играће се у Инсбруку. У четвртфинале пласираће се првопласиране, као и двије најбоље другопласиране репрезентације из свих група.