latinica  ћирилица
25/10/2021 |  18:03 ⇒ 18:08 | Аутор: РТС

Ераковић у Звезди до 2025. године

Штопер Црвене звезде Страхиња Ераковић продужио је уговор са клубом до 2025. године.
Страхиња Ераковић продужио  уговор - Фото: РТС
Страхиња Ераковић продужио уговорФото: РТС

Стандардни репрезентативац Србије поникао је у Црвеној звезди са којом је већ остварио низ великих успjеха и изразио је жељу да га допуни новим трофејима.

Одбрамбени фудбалер који је поникао на теренима иза југа Маракане није крио задовољство због продужења уговора са матичним клубом.

- Сигурно да сам данас веома срећан пошто сам Звездино дијете и овом приликом бих желио да се захвалим клубу, свим запосленима, својим саиграчима и стручном штабу на указаном повјерењу и на томе што ћу бити дио црвено-бијеле породице до 2025. године - истакао је Ераковић.

Стандардни репрезентативац Србије је још 2017. године био учесник припрема првог тима. Успјешан је био Ераковић  и у млађим селекцијама, а потврда за то је освојена Омладинска лига Србије.

Ераковић је за Црвену звезду дебитовао у августу 2020. године на утакмици против Новог Пазара, а тренутно као бонус играч бележи сјајне партије, показује да може да покрије неколико позиција и испуни сваки задатак који му додели шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Велика част указана му је током ове сезоне када је на утакмици против Новог Пазара понио капитенску траку и постао један од најмлађих капитена у историји Црвене звезде. Само неколико дана касније на мечу против Лудогореца је постао и други најмлађи предводник екипе у европским такмичењима у 21. вијеку и тако најавио да ће у будућности бити значајан за тим.