latinica  ћирилица
25/10/2021 |  19:49 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Састанак опозиције у Бањалуци (ВИДЕО)

Опозициони лидери разговарали су данас у Бањалуци о политичким дешавањима у Републици Српској и БиХ.
Састанак опозиције -
Састанак опозиције

Опозција и даље не одустаје од протеста, а када је ријеч о изборима у Приједору кажу да ће имати заједничког кандидата.

- Данас смо имали врло успјешан састанак на којем је договорено да ће до петка бити формирана коалиција за изборе у Приједору, која ће се окупити око једног заједничког кандидата. Приједор је мјесто у којем се доноси једна од најважнијих одлука за будућност Републике Српске и биће велики показатељ правца у којем ће ићи Република Српска након избора 2. октобра наредне године. Сигурни смо у велику побједу нашег заједничког кандидата на пријевременим изборима у Приједору - рекао је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић изјавио је да је договорено да се протести наставе, јер, како је навео, ниједан од ранијих захтјева није испуњен.

- Данас смо формирали заједнички тим који ће до краја седмице дефинисати кључне правце дјеловања. Испоручили смо захтјеве власти, нису испуњени, тако да ће протести бити настављени - истакао је Шаровић.

Коментаришући захтјев Кристијана Шмита да се обрати у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Шаровић је рекао да би то било могуће, по истом моделу, по којем ће се обратити и у Савјету безбједности УН-а.