latinica  ћирилица
26/10/2021 |  12:00 ⇒ 13:13 | Аутор: СРНА

Лажна видовњакиња преварила лице из Требиња

Непозната особа из Србије која се представила као Видовита Владимира пријављена је полицији у Требињи да је преварила лице чији су иницијали С.Г. за 14.800 КМ тако што га је довела у заблуду да ће му излијечити кћерку.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Полицијској станици Требиње јуче је лице С.Г. из Требиња пријавило да је у посљедња четири мјесеца више пута ступило у контакт са непознатом особом из Србије која се представила као видовњак и пророк под именом Видовита Владимира у вези са здравственим проблемима душевно обољеле кћерке, навели су из требињске Полицијске управе.

Непозната особа је довела у заблуду С.Г. да ће му излијечити кћерку уколико уплати новац, након чега је ово лице у више наврата уплаћивало различите износе у укупној вриједности од око 14.800 КМ.

Након што та особа није помогла у лијечењу кћерке, лице С.Г. је схватило да је у заблуди и да је преварено.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу, који је наложио полицијским службеницима да предузму све мјере и радње с циљем расвјетљавања и документовања преваре.

Полиција и Окружно јавно тужилаштво из Требиња раде на документовању кривичног дјела превара.

Полицијска управа Требиње апелује да грађани буду обазриви и предузму одговарајуће мјере ради заштите од превара и спречавања извршења кривичних дјела на сопствену штету, те позива да сличне понуде и огласе пријаве полицији.