latinica  ћирилица
26/10/2021 |  12:48 ⇒ 12:49 | Аутор: РТС

Почиње ватерполо ЛШ; Дерби Новог Београда и Радничког

Ватерполисти Новог Београда и Радничког из Крагујевца од 19.45 часова играју на старту Лиге шампиона.
Ватерполо - Фото: ТАНЈУГ
ВатерполоФото: ТАНЈУГ

Нова сезоне у ватерполо Лиги шампиона почиње, а Србија као двоструки узастопни олимпијски шампион други пут у историји имаће три представника у елитном такмичењу.

Такав случај био је у сезони 2012/2013, а ове године ватерполисти Новог Београда, Радничког из Крагујевца и Црвене звезде учествоваће у најквалитетнијем клупском такмичењу у Европи.

Вољом жријеба Нови Београд и Раднички нашли су се у групи А Лиге шампиона, а претенденти за освајање домаћег шампионата, на базену "11. април", отвориће сезону у европском такмичењу.

- Као што знате, ми као организатори завршног турнира већ смо на том турниру, без обзира какве резултате будемо постизали током групне фазе. Међутим, желимо да покажемо и докажемо, да челници ЛЕН-а, када су му нам додијелили ову велику част, да су у нама препознали оно што ми стварно и хоћемо да будемо, а то је да будемо један од најбољих клубова у Европи наредних година и дуже и да смо стварно озбиљни у тој намјери. Сигуран сам да ћемо дати све од себе на тој утакмици, да се покажемо у најбољем свјетлу, да одиграмо бољи, чвршћи меч него што је то било прије неколико дана са Црвеном звездом. Надам се да ће резултат бити повољан - рекао је Вујасиновић.

Тренер ватерполиста Радничког из Крагујевца Урош Стевановић рекао је да је његов тим спреман за Лигу шампиона и да је у сваком мечу циљ побједа.

- Надам се да ће утакмица са Новим Београдом бити другачија од оне коју смо одиграли у домаћем шампионату. Вјерујем да можемо да поновимо добру игру из прве четвртине тог меча и у дужем временском периоду. Сигурно је да смо уигранији. Кроз два спаринга са Војводином и меч са Шапцем показали смо напредак и искорак у неким стварима које смо радили на тренингу и надам се да ћемо то показати и у базену - рекао је Стевановић.

Ватерполисти Црвене звезде у сриједу за ривала имају берлински Шпандау, а меч се игра у Београду у групи Б.

Титулу шампиона Европе брани италијански Про Реко.