latinica  ћирилица
26/10/2021 |  13:54 ⇒ 14:20 | Аутор: СРНА

У Требињу почела да ради Мобилна клиника

У Требињу је данас почела са радом Мобилна клиника, у организацији Руске хуманитарне мисије на Балкану, у којој ће становници источне Херцеговине наредних дана моћи да обаве бесплатне висококвалитетне медицинске прегледе.
Требиње: Мобилна клиника - Фото: СРНА
Требиње: Мобилна клиникаФото: СРНА

У Мобилној клиници је доктор предсједника Руске Федерације Владимира Путина Виктор Белински данас прегледао Требињце, објављено је на "Фејсбук" страници Болнице Требиње.

Почетку рада Мобилне клинике у Требињу присуствовао је градоначелник Требиња Мирко Ћурић са сарадницима и директор РХМ за Балкан Бранимир Нешић.

Мобилна клиника, у виду специјално опремљеног амбулантног возила, почела је да ради на требињској градској пијаци, гдје Требињци могу да обаве опште физикалне прегледе, а доступан је ЕКГ и ултразвук.

Са руским доктором Белинским, специјалистом анестезиологије и реаниматологије, раде и специјалисти и специјализанти, као и пратеће особље требињске Болнице.

Из те здравствене установе позивају све заинтересоване грађане да дођу на бесплатан преглед, за који није потребна упутница породичног љекара, него само лична карта и специјалистички налази уколико особа већ има потврђену дијагнозу.

Грађани за било каква питања о овој теми могу да се информишу и путем броја телефона 065/621-115.

Мобилна клиника ће сутра од 8.00 до 14.00 часова ординирати у требињској Мјесној заједници Тини, у четвртак, 28. октобра, у Горици, у петак, 29. октобра, на Зупцима, а у суботу, 30. октобра, у Љубомиру од 8.00 до 11.00 сати и у Ластви од 12.00 до 14.00 сати.

Након тога клиника ће ординирати и у осталим херцеговачким општинама - Билећи, Гацку, Љубињу, Берковићима и Невесињу.

Мобилну клинику покренула је Руска хуманитарна мисија на Балкану, као невладина хуманитарна организација у сарадњи са Болницом Требиње.

Ради се о специјално опремљеном амбулантном возилу у коме могу да се обаве превентивни прегледи.

Овај пројекат је посебно значајан за стара и изнемогла лица којима је отежан одлазак у медицинске установе, као и за све социјално угрожене грађане који ту могу да добију најквалитетнију медицинску помоћ.