latinica  ћирилица
26/10/2021 |  14:35 ⇒ 14:35 | Аутор: СРНА

Отварањем полицијске станице на Јахорини туристи ће осјећати сигурност

Отварањем Полицијске станице на Јахорини створени су бољи услови за све посјетиоце, јер ће се сви уз присуство полиције осјећати сигурније на олимпијској планини, рекао је данас начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац.
Јахорина (Фото:OC Jahorina) - Фото: Тwitter
Јахорина (Фото:OC Jahorina)Фото: Тwitter

- Препознали смо потребу да се таква организациона јединица систематизује у оквиру наше Полицијске управе и на основу нашег приједлога, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач систематизовао је ову организациону јединицу. Највише због Јахорине и туристичке сезоне - рекао је Шеховац на конференцији за новинаре на Палама.

Он је истакао да на Јахорини током зимске туристичке сезоне бораве бројни гости, туристи и да је зато потребно константно присуство полицијских службеника.

- Очекујемо да ће полицијска станица дати добре резултате. Туристи који долазе треба да се осјећају сигурније и то ће бити препознато у наредном периоду - поручио је Шеховац.

Шеховац је додао да ће се ићи и са проширењем видео-надзора на подручју планиние и тако потпуно осигурати безбједан боравак туриста.

- Садашње али и наредне активности полиције биће усмјерене на безбједно одвијање зимске туристичке сезоне, а за то ће свој велики допринос сигурно дати и ова организациона јединица. Појачано ћемо дјеловати као и до сада на подручју цијеле Управе - истиче Шеховац.

На Јахорини је 22. октобра свечано отворена Полицијска станица, с циљем подизања бебједности на виши ниво. Станицу су отворили министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић и начелник Полицијске управе Бранимир Шеховац.