latinica  ћирилица
26/10/2021 |  16:23 ⇒ 20:58 | Аутор: РТРС

Одборници бањалучке Скупштине о задужењу емисијом хартија од вриједности (ВИДЕО)

У наставку шесте сједнице Скупштине града Бањалука, одборници расправљају о приједлогу одлуке о задужењу, емисијом хартија од вриједности. Пред одборницима је, између осталог, и Нацрт првог урбанистичког плана Бањалуке, већи број одлука о додјели у закуп пословних простора, под посебним условима и препоруке о коришћењу ћирилице.
Градска управа Бањалука - Фото: РТРС
Градска управа БањалукаФото: РТРС

Градоначелник Бањалуке предлагач је одлуке о задужењу емисијом хартија од вриједности у износу од шест милиона марака. Средствима из емисије обвезница, каже Драшко Станивуковић, предвиђена је модернизација главних саобраћајница, прије свега кроз насеља Куљани и Дебељаци, за шта је предвиђено по милион марака.

- Пројектом се раде важне сабраћајне дионице кроз Куљане и Дебељаке. Први пут се ради модерна саобраћајница са канализацијом, двије траке, ивичњацима, на најмодернији могући начин и они кажу "Не" - каже Станивуковић.

Одборници скупштинске већине тврде да они нису рекли "не" важним инфраструктурним пројкетима. Напомињу да ови пројекти не требају бити реализовани новим задужењем, јер се могу финасирати из средстава која су предвиђена нацртом ребаланса буџета.

- И пут у Дебељацима и пут у Куљанима, нешто је на чему се треба радити. За такво нешто ћемо дати подршку али сматрамо да се у ових 17 милиона марака мора наћи мјесто за ове ствари - истакао је Младен Илић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Подсјећамо, након љетне паузе, на првој сједници градског парламента, посебну пажњу одборника привукла је тачка о Нацрту ребаланса буџета за ову годину, који је повећан за 17 милиона марака. Да би прича у вези с ребалансом буџета била комплетна, неопходно је укључити и мјесне заједнице, истиче Илић.