latinica  ћирилица
26/10/2021 |  18:12 ⇒ 18:13 | Аутор: СРНА

Селаковић: Србија посвећена очувању стабилности и мира у региону

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић рекао је данас да Србија остаје посвећена очувању стабилности и мира у региону, као и изналажењу компромисног рјешења за питање Косова и Метохије посредством дијалога.
Никола Селаковић - Фото: СРНА
Никола СелаковићФото: СРНА

Селаковић је, поводом Дана УН, истакао да Србија придаје посебан значај УН у контексту очувања свог територијалног интегритета и суверенитета и тако брани, не само сопствене националне интересе, већ и међународно право и кључне принципе Повеље УН.

- У свакој прилици истичемо да Резолуција Савјета безбједности УН 1244, која потврђује територијални интегритет и суверенитет Србије, и даље остаје на снази - указао је Селаковић.

Он је нагласио да статусно неутрално присуство УНМИК-а у несмањеном обиму наставља да буде од суштинског значаја за стабилност и стварање услова који би требало да воде ка трајном и одрживом рјешењу за питање Косова и Метохије, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

- Очекујемо да ова мисија настави са спровођењем свог мандата - нагласио је Селаковић.

Он је нагласио да Србија високо уважава улогу система УН у очувању мира и спречавању сукоба у свијету, те да је њена посвећеност огледа и кроз учешће у мировним мисијама УН и ЕУ.