latinica  ћирилица
26/10/2021 |  18:19 ⇒ 18:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Околић: Политичку кризу рјешавати политичким средствима, не призивати рат

Замјеник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић изјавио је да политичку кризу треба рјешавати политичким средствима и поручио да нико, тако ни федерални парламентарци, немају потребе да призивају рат.
Мирко Околић (Фото: srpskacafe.com) -
Мирко Околић (Фото: srpskacafe.com)

- Свима који су директно или индиректно Комисији за безбједност Представничког дома Парламента БиХ дали задатак да данас донесу закључке о позивању НАТО-а и ЕУФОР-а, поручујем да се договарају са онима са којима треба да се договарају, а не да призивају рат - рекао је Околић Срни.

Према његовим ријечима, имајући у виду да је БиХ састављена од два ентитета и Брчко дистрикта, разговор и договор рјешење су за све.

- Нашли су да буду већи католици од папе и да позивају НАТО и ЕУФОР - констатовао је Околић и истакао да у БиХ нема потребе ни за каквим њиховим дјеловањем.

Он је додао да и НАТО и ЕУФОР знају своју улогу и подсјетио да им нико неће говорити, посебно не комисија федералног парламента, кад и шта треба да раде.

- Ово је политичка ситуација која мора политички да се заврши. Сви који су бјежали од било каквих договора и одлука донијетих на штету других треба да схвате да се мора сјести и разговарати - рекао је Околић, наводећи да су такве и поруке међународне заједнице.

Комисија за безбједност Представничког дома Парламента БиХ усвојила је данас закључке којима се, између осталог, ЕУФОР и НАТО позивају да дјелују у случају угрожавања безбједности у БиХ.

Закључци су упућени су на усвајање Представничком дому Парламента ФБиХ.