latinica  ћирилица
26/10/2021 |  19:47 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

Вучић: Састанак са Путином 25. новембра

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће се 25. новембра у Москви састати са предсједником Русије Владимиром Путином и нагласио да ће тај састанак одредити економску и енергетску будућност Србије.
Александар Вучић и Владимир Путин - Фото: Тwitter
Александар Вучић и Владимир ПутинФото: Тwitter

Вучић је рекао вечерас новинарима да ће прије тога ићи у Глазгов гдје ће се састати са много предсједника држава и предсједника влада најмоћнијих земаља свијета, али да је сусрет у Москви одлучујући.

Одговарајући на питање како гледа на хистерију хрватских медија на изградњу аеродрома у Требињу, Вучић је рекао да је хистерија у Хрватској присутна око свега што ради и гради Србија.

Он је нагласио да тај аеродром гради Србија и да ће то бити аеродром Србије, а не његов лично, иако га Хрвати називају "Вучићев аеродром".

- Све што радимо радимо за Србију у овом случају и за Републику Српску чак и за БиХ, међутим мени је нешто друго тамо запарало уши и очи, а то је да је то /Аеродром Требиње/ доказ наше експанзионистичке политике - рекао је Вучић.

Он је упитао како је могуће да Хрвати нису оптужили за експанзионистичку политику Француску, која је са Србијом направила концесиони уговор за Аеродром "Београд" или да Њемачка има такву политику од Љубљане до Софије пошто управљају тим аеродромом.

Према његовим ријечима, све што важи за друге не важи за Србију.

- А све што не важи за њих важи за Србију. Зашто, зато што је Србија данас много јача него што је била и они то не могу да поднесу - изјавио је Вучић након састанака делегација Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије.

Он је навео да су Хрвати као озбиљан народ и држава направили неке договоре, а да Србија има одређене доказе до којих је дошла њена служба о томе.

- Они су направили на неколико нивоа различите састанке и рекли су "наше виталне националне регионалне интересе угрожава Србија, односно њен главни протагониста и потребно је све што се може урадити да буде срушен што прије јер тако ће Хрватска да се врати на позицију прве регионалне силе, коју нико никада неће моћи да угрози пошто је она и у ЕУ, у НАТО, а Србија ће отићи у запећак" - рекао је Вучић.

Он је навео да сваког дана у Хрватској има стотине негативних објава о Србији и да је јасно шта је њихов циљ.

Говорећи о стању на Космету, Вучић је рекао да је забринут због пријетњи Приштине и намјере да заузму трафо-станицу "Валач", али да су се грдно преварили они који то планирају.

- Из "одређеног" разлога чекају 6. новембар планирајући да заузимају "Валач". То би биле за нас катастрофално лоше вести, за нас народ, али нисам сигуран да би то биле много добре вијести и за њих. Ко то планира мора добро да размишља о својим поступцима - поручио је Вучић.