latinica  ћирилица
27/10/2021 |  11:04 ⇒ 11:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Могуће кривичне пријаве у случају Болдвин

Амерички тужилац округа Санта Феа, Мери Кармак Алтвајас, поручила је да нису искључене кривичне пријаве за смртоносну пуцњаву глумца Алека Болдвина на снимању филма "Раст".
Алек Болдвин (фото: Jim Weber / Santa Fe New Mexican) -
Алек Болдвин (фото: Jim Weber / Santa Fe New Mexican)

У разговору за Њујорк тајмс, тужитељка задужена за случај рекла је да је нетачно означавати ватрено оружје коришћено у смртоносном инциденту као "пиштољ реквизит", као што су медији објавили, преноси Гардијан.

- То је био прави пиштољ. Старинско ватрено оружје примјерено епохи - нагласила је Кармак Алтвајас.

Она је још саопштила да је на сету пронађена "огромна количина метака" и да је потребна истрага о природи те муниције.

Што се тиче даљег поступања у случају, тужитељка је изјавила да је у овом тренутку, укључујући кривичне оптужбе, све на столу.

Смртоносна пуцњава догодила се на снимању филма "Раст" на ранчу у Њу Мексику, у којој је живот изгубила директорка фотографије Халина Хачинс, а рањен режисер Џоел Соуза.

Инцидент се одиграо у четвртак током снимања у цркви, кад је Болдвин уперио пиштољ у камеру и повукао обарач, у тренутку када је Хачинс стајала иза камере, а Соуза иза ње.

У налогу за претрес шерифове канцеларије округа Санта Фе наводи се да је помоћник режисера Дејвид Халс дао Болдвину један од три реквизита пиштоља, које је у колица ставила оружарка Хана Гутјерез, а Халс није знао да је бојева муниција у пиштољу.

Глумцу је речено да је безбједно користити реквизит неколико минута прије него што је испалио метак који је усмртио Халину, наводи се у шерифовом документу.

Болдвин, који је убиство описао као "трагичну несрећу", у петак је рекао да потпуно сарађаје са полицијском истрагом, а до овог тренутка није поднесена кривична оптужница у случају који истражују власти Санта Феа.