latinica  ћирилица
27/10/2021 |  11:09 ⇒ 11:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Марини Абрамовић златна медаља за заслуге

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић најавио је да ће данас на пријему у част концептуалне умјетнице Марине Абрамовић и обиљежавања 140. годишњице дипломатских односа Србије и САД, уручити признатој српској умјетници златну медаљу за заслуге.
Марина Абрамовић (Фото: tumblr) -
Марина Абрамовић (Фото: tumblr)

- Великој Марини Абрамовић свечано ћу, као изасланик предсједника Републике, уручити златну медаљу за заслуге. Ово одликовање јесте захвалност Србије нашој свјетски познатој умјетници за представљање наше земље, као и за изузетне заслуге и постигнуте резултате у области културе, а посебно у умјетности перформанса - нагласио је Ђурић.

Поред присуства високих званица из америчке администрације, посебну част за Србију представљаће и приказивање промотивног видео спота поводом дипломатског јубилеја двије земље, који ће током цијелог дана бити емитован у срцу Менхетна, на чувеним великим видео екранима на Тајмс скверу, додао је он.

То ће бити најзначајнији догађај за Србију ове недеље, коју је Ђурић започео низом састанака са члановима Представничког дома у Конгресу САД, наводи се у саопштењу Амбасаде.