latinica  ћирилица
27/10/2021 |  12:58 ⇒ 17:06 | Аутор: РТРС

Додик: Јединством и слогом до одбране интереса Српске (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је, обраћајући се на посебној сједници НСРС, да је Република Српска гарант опстанка и слободе не само за српски, већ и све друге народе који живе на овим просторима.
Милорад Додик -
Милорад Додик

Додик је изразио наду да ће на данашњој сједници бити потврђено јединство и досадашњи ставови по питању одбране интереса Републике Српске.

- Република Српска нема скривене намјере. Наше дјеловање је транспарентно и јавно окренуто поштовању слова Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ, али прије свега заштити надлежности интереса Републике Српске, народа које представљамо и од којег ми је указао повјерење без обзира у којој се политичкој странци налазимо - истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је рекао да су представици Српске опредијељени за будућност Републике Српске као успјешне, стабилне и утемељене на принципима на којима почива Дејтонски мировни споразум, изградњи мира и стаблности у заједници која функционише и у којој ће се поштовати права свих конститутивних народа кроз дијалог и компромис без било каквих примјеса интервенционизма са стране.

- Зато морамо бити окупљени око српског јединства у садашњим тешким и деликатним околностима када имамо притиске као никада раније. Морамо више него икада борити се за очување Републике Српске, поштовање слова Дејтона како се Српској не би отргло оно што има и како би јој се вратило оно што је имала, а што јој је отето - истакао је Додик.

Додик је рекао да се данас мора јединственим дјеловањем и слогом очувати Република Српска.

Додик је нагласио да је на основу усаглашених ставова српских политичких лидера оспорио на сједници Предсједништва БиХ одлуке о којима данас расправља Народна скупштина Републике Српске.

Позвао је посланике да на гласању потврде усаглашено јединство и закључке у вези са заједничким дјеловањем у институцијама БиХ.