latinica  ћирилица
27/10/2021 |  13:15 ⇒ 20:14 | Аутор: СРНА

Изетбеговић и Звиздић шаљу писма у лично име и злоупотребљавају институције

Писмо, које су бошњачки чланови колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић и Бакир Изетбеговић упутили на стотине адреса разних представника међународне заједнице, чист је доказ да они немају воље за унутрашњим дијалогом и да злоупотребљавају институције у нади да ће неко извана донијети рјешења у њихову корист, изјавио је замјеник предсједавајућег Дома народа ПС БиХ Никола Шпирић.
Никола Шпирић - Фото: nezavisne novine
Никола ШпирићФото: nezavisne novine

- Они немају право на меморандуму Парламантарне скупштине БиХ да шаљу своје личне ставове јер иза тог писма није стао ниједан дом, нити би могао да стане иза реченица пуних мржње према једном народу и према Републици Српској - оцијенио је Шпирић.

У изјави за Срну он је рекао да не зна да ли су они свјесни да је ово што раде најгрубља деструкција Парламентарне скупштине БиХ и уставног поретка, али и шансе за заједнички живот о коме овдје треба да одлучују сви равноправно.

- Жалосно је да двојицу дојучерашњих страначких другова, а сада политичких непријатеља спаја само мржња према другима и тврдоглаво одбијање да се с партнерима из друга два народа отвори дијалог - сматра Шпирић.

Он је подсјетио да су се њих двојица разишла по свим питањима, али да је тачка која их и даље спаја дискредитација Републике Српске и њених представника.

- Било би им боље да се окрену партнерима у власти, а да оставе по страни разне амбасаде, удружења и друге иностране институције да се баве својим послом. Још једном позивам бошњачке представнике да саслушају друге политичке партнере, али и глас јавности и да покушају да потраже заједничко рјешење за добробит свих, јер га нико извана неће донијети у БиХ без обзира колико ће они писама написати иза леђа друга два народа - поручио је Шпирић.

Предсједавајући Представничког и Дома народа ПС БиХ Денис Звиздић и Бакир Изетбеговић упутили су на неколико стотина адреса у ЕУ и САД писмо у коме траже да се хитно реагује поводом кризе у БиХ, коју су, како тврде, изазвале власти Републике Српске.