latinica  ћирилица
27/10/2021 |  14:02 ⇒ 19:20 | Аутор: РТРС

Поштанска штедионица купила Комерцијалну банку а.д. Бањалука (ВИДЕО)

Банка Поштанска штедионица Београд и Комерцијална банка Београд потписали су уговор о купопродаји Комерцијалне банке Бањалука.
Поштанска штедионица купила Комерцијалну банку - Фото: РТРС
Поштанска штедионица купила Комерцијалну банкуФото: РТРС

 Поштанска штедионица биће мост између клијената из Српске и Србије с обзиром да је Србија најважнији спољнотрговински партнер Републике Српске.

Купопродајна трансакција требало би да буде финализована на Бањалучкој берзи по добијању сагласности регулаторних тијела. Након тога Банка Поштанска штедионица постаће сто одстотни власник Комерцијалне банке Бањалука.

- Задатак банке Поштанска штедионица с обзиром на све оно што држава Србија својом политиком зацртала и што рјешава, биће присутна у Српској и региону и ово данас је финансијски пут између Српске и Србије - рекао је предсједник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица Бојан Кекић

Стратешки циљ банке Поштанска штедионица, која на овакав начин шири своје пословање изван граница Србије, је остваривање дугорочно одрживе профитабилности, наводе у овој банци. Традиционално повјерење клијената из Српске у компаније и институције Србије позицију Поштанске штедионице могу само да ојачају посебно у сегменту пословања са становништвом.

- С обзиром да знамо да Српска има највећи спољноекономски размјену са Србијом, мислим да ћемо и у дијелу корпоративном итекако добар посао урадити - додао је Кекић.

Детаљи аквизиције, када је у питању цијена продаје пословна су тајна, али из Банке Поштанска штедионица наводе да су задовољни постигнутим уговором и могућностима јер су добили синергију дјеловања у Српској и у Србији.