latinica  ћирилица
27/10/2021 |  14:44 ⇒ 19:08 | Аутор: РТРС

Вишковић: Није било неслагања министара на посебној сједници Владе

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да није тачно да је било неслагања појединих министара на посебној сједници Владе на којој је било ријечи о повратку пренесених надлежности, те да је ријеч о спиновима.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

На захтјев посланика из реда опозиције да им се достави стенограм са посебне сједнице Владе, Вишковић је рекао да право на стенограм имају искључиво чланови Владе и директор Републичког секретаријата за законодавство.

- Никад се до сада није десило да било ко, мимо наведених, добије стенограм. То није моја жеља или хтијење, него је тако прописано - рекао је Вишковић на посебној сједници Народна скупштине.

Вишковић је рекао да се на посебној сједници Владе разговарало о акционом плану свега што треба да се уради у контексту најављених иницијалитива из Републике Српске везано за поврат надлежности које је високи представник преносио на ниво БиХ.

- Већина министара је свако из свог домена говорио како можемо да се крећемо. То је одговоран и предан рад. Поред чланова Владе сједници су присуствовали сви шефови радних тимова који припремају сва неопходна законска рјешења - рекао је Вишковић.