latinica  ћирилица
27/10/2021 |  15:57 ⇒ 15:57 | Аутор: СРНА

Милић: Мир једина опција

Члан Политичког савјета СНСД-а и предсједник Скупштине дистрикта Брчко Синиша Милић изјавио је данас да је мир једина опција и да је апсолутно неприхватљиво довођење Брчког у контекст било каквих немира и рата, како се то посљедњих дана пласира у медијима.
Градоначелник Брчког Синиша Милић - Фото: СРНА
Градоначелник Брчког Синиша МилићФото: СРНА

- Мир је једина опција. Рата и немира у Брчком неће бити ма шта изјављивали и прижељкивали највиши представници политичког Сарајева, који се посљедњих дана просто утркују у давању неодговорних изјава - рекао је Милић Срни.

Милић је такве политичке представнике позвао да Брчко оставе на миру и не угрожавају достигнути ниво међуетничке сарадње и напредак који је остварен у Брчком, нарочито у посљедње двије године.

- Они који већ три године не успијевају да формирају федералну владу, у ентитету у коме је број Срба сведен на свега два одсто, који би да бирају легитимне представнике других народа, апсолутно немају кредибилитет да тврде како би БиХ сигурно била боља и стабилнија да није политике СНСД-а и Милорада Додика, а нарочито да такви уређују прилике у Брчком, јер су на тим примјерима показали властиту способност и визију БиХ за коју се залажу - рекао је Милић.

Он је нагласио да у истом контексту треба посматрати и последње наручене ТВ прилоге и тзв. анализе на тему Брчког и кризе у БиХ, а који обилују сензационализмом и погрешном интерпретацијом арбитражне одлуке.