latinica  ћирилица
27/10/2021 |  16:40 ⇒ 18:43 | Аутор: СРНА

На слободи осумњичени за отмицу адвоката Милоша Стевановића

Окружни суд у Бањалуци одлучио је да на слободу буду пуштени Диана Јовић Цветиновић, Сања Ступар и Игор Перић, осумњичени да су планирали отмицу бијељинског адвоката Милоша Стевановића.
Окружни суд у Бањалуци - Фото: РТРС
Окружни суд у БањалуциФото: РТРС

Из Окружног суда у Бањалуци саопштено је да је одбијен приједлог Републичког јавног тужилаштва за одређивање притвора осумњиченим лицима чији су иницијали С.С, И.П. и Д.Ј.Ц.

Истим рјешењем одређене су мјере забране осумњиченој С.С. на основу Закона о кривичном поступку Републике Српске због основане сумње да је извршила кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Осумњиченој С.С. одређене су мјере забране састајања и комуникације са осумњиченим И.П. и Д.Ј.Ц, којима се не смије приближити на удаљеност мању од 200 метара, те забране састајања и комуникације са оштећеним лицем на удаљеност мањој од 200 метара.

На основу члана 189 став 3 Закона о кривичном поступку Републике Српске, мјеру забране састајања са одређеним лицима извршава полицијски орган Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Мјере забране могу трајати док за то постоји потреба, најдуже до правоснажности пресуде ако није изречена казна затвора, а најкасније до упућивања на издржавање казне затвора ако је осумњиченом изречена казна затвора.

На основу члана 186 став 3 Закона о кривичном поступку Републике Српске осумњичена С.С. је упозорена да јој суд може одредити притвор ако прекрши обавезе из изречене мјере забране.

Диана Јовић Цветиновић, Сања Ступар и Игор Перић ухапшени су 24. октобра око 20.00 часова на подручју Бијељине због сумње да су извршила кривично дјело отмица, а у вези са кривичним дјелом припремање.

Ова лица су ухапсили Припадници Управе МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет, уз подршку припадника Специјалне антитерористичке јединице и Полицијске управе Бијељина