latinica  ћирилица
27/10/2021 |  18:34 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Додик: ПДП да одговори на оптужбе о криминалу; Бореновић најавио тужбе (ВИДЕО)

Током скупштинског засједања повела се бурна расправа о наводном криминалу и корупцији.
Милорад Додик (Фото: Спутњик) -
Милорад Додик (Фото: Спутњик)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик опозицију je подсјетиo на оптужбе Славка Вучуревића на рачун врха ПДП-а. Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић најављује тужбе.

Док се у Народној скупштини говорило о заштити виталних интереса Републике Српске, опозиција је и овај пут инсистирала на темама о наводном криминалу.

Додик их је подсјетио на оптужбе, управо о криминалу, које је изнио доскора члан ПДП-а Славко Вучуревић на рачун својих партијских колега.

Због наводног прања новца, подсјећа Додик, Вучуревић је позвао судске органе да покрену истрагу о криминалним радњама у ПДП-у. Пита, зашто и остали опозиционари не одговоре на који начин су стекли одређену имовину.

- Вучуревић је истакао да је ПДП у дослуху са међународном финансијском мафијом, те да су људи, како каже, у врху партије њихови сродници и учествовали у прању више десетина милиона евра. Ево шта сте, ко има стан у Лондону, коме је купљена кућа у Милвокију, гдје је Станић, што не објасни коме је купљена кућа у Милвокију - рекао је Додик.

Бореновић тврди да је ријеч о неистинама, оптужујући Додика и Вучуревића да су их заједно креирали. Све ће, истиче, бити доказано на суду. Најављује тужбе за клевету.

- Ми смо спремни за било какву истрагу и поред онога што ћемо урадити сами да заштитимо лични кредибилитет и људи који чине ПДП. Нас чуди како се нико није сјетио да у претходних неколико година провјери те такозване наводе о потенцијалним кривичним пријавама јер је само непријављивање кривичног дјела чињење кривичног дјела - изјавио је Бореновић.

Додик ПДП-овим члановима препоручује да одговоре на озбиљне приговоре о криминалу и корупцији.

- Нико директније није изнио оптужбе и конкретније на било кога у политичком животу Републике Српске као што смо ово чули. Да Бореновић, односно врх политичке партије прима и тражи 50.000 КМ за свако мјесто - истакао је Додик.

Читајући у Скупштини Вучуревићеве оптужбе на рачун ПДП-а, Додик је подсјетио и да посланички клуб ове партије у Народној скупштини није јединствен и да се увелико размишља о формирању нове политичке странке.