latinica  ћирилица
27/10/2021 |  20:16 ⇒ 20:16 | Аутор: СРНА

Дачић: Захвалност Пекингу за подршку у очувању суверенитета Србије

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић састао се данас са државним савјетником и министром спољних послова Кине Ванг Јием, коме је захвалио за принципијелну подршку Пекинга у очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије.
Ивица Дачић (Танјуг/Милош Миливојевић) - Фото: ТАНЈУГ
Ивица Дачић (Танјуг/Милош Миливојевић)Фото: ТАНЈУГ

Дачић је Јиу, који борави у дводневној посјети Србији, изразио захвалност и за огромну помоћ Кине српском народу у борби против корона вируса и кризе изазване пандемијом.

На састанку је констатовано да су односи Србије и Кине традиционално добри и да су упркос свим препрекама посљедњих година достигли потпуно нови ниво, саопштено је из прес службе Скупштине Србије.

Ји је истакао да је његова посјета Београду потврда пријатељства двије земље, изразивши захвалност Дачићу на доприносу који је дао развоју добрих односа Београда и Пекинга.

Састанку су присуствовали и потпредсједници Скупштине Србије Владимир Орлић и Радован Тврдишић, шеф посланичке групе Социјалдемократске партије Србије Бранимир Јовановић и шеф посланичке групе пријатељства са Кином Жарко Обрадовић.

Ји ће се сутра састати са шефом српске дипломатије Николом Селаковићем, а након тога и са предсједником Србије Александром Вучићем.